5 dagar kvar

Publicerad i Allmänt
5 dagar kvar tills ansökningsperioden inför högskolestudier börjar. Jag funderar in i det sista om hur jag ska göra i höst - plugga eller inte plugga? Har i princip bestämt mig för att jag ska plugga, känner lite så att eftersom jag ändå måste plugga någon gång i livet kan jag lika gärna göra det nu - då är jag färdigutbildad när jag är 24 år. Jag har nästan bestämt mig för att börja plugga inom det pedagogiska - förskollärare, fritidsledare eller grundskolelärare. Jag har googlat en massa angående detta jobb och självklart finns det vissa nackdelar med jobbet; bland annat att det sägs att det är dåligt betalt och även stressigt. Nu när jag har varit vikarie på förskola och grundskola i över ett halvår har jag iallafall fått lite försmak av vad som kan bli min framtid. Vissa dagar tycker jag att det är jättejobbigt att vara vikare, men så är det ju. Jag har jobbat absolut mest på fritidshem men även i en klass 4a, klass 6a och även i en klass 2a då & då, och kan självklart lista ut vad av detta jag tycker om mest. Jag funderar på att plugga Grundskoleprogrammet med inriktning mot årskurs 4-6, även om jag kanske tycker att det är roligare att jobba på t.ex. fritidshem. Jag funderar på detta då man fortfarande kan jobba inom grundskolan 1-3 samt förskola och fritidshem. Jag pratade med en lärare som jobbar där jag är vikarie, hon sa att hon - innan hon blev utbildad - hade jobbat som vikarie och att barnen inte alls är lika respektlösa mot en lärare jämfört med en vikarie, vilket jag såklart tänkt på mycket när jag vikarierat. I början (och nu lite grann) har det varit extra ansträngande att jobba med de äldre barnen som går i årskurs 4-6 just på grund av detta faktum; man blir inte respekterad. När jag tänkt inför framtiden har jag bortsett från detta då jag själv är medveten om att elever inte är detsamma med sina lärare som med vikarier. 
Många säger att jag passar inom detta yrket eller frågar om jag tänkt att jag ska utbilda mig inom det jag gör - vilket är extra skönt i och med att jag faktiskt har det. Jag får ofta positiva kommentarer, vilket gör mig glad. För något år sedan sa min mamma att hon tyckte att jag borde utbilda mig som lärare, dock har jag aldrig ens tänkt tanken på att göra det - eller ens vara vikarie, då jag inte tyckt det passar mig. Nu i efterhand är jag väldigt glad över att jag tog det steget och faktiskt anmälde mig som vikarie då jag insett att jag faktiskt tycker det är roligt att jobba inom barn & omsorg. 
 
Snart måste jag bestämma mig - ska jag plugga eller inte? Ska jag plugga på campus eller ska jag plugga på distans som jag tänkt mycket på? Så mycket frågor.Kommentarer


- Jag fotar oftast med en Canon EOS 550D,men även ibland (väldigt sällan) med en SONY A200.
- Det är förbjudet att kopiera mina bilder utan tillåtelse.
- Jag gör inte gratis designer.
- Vill du beställa design? Läs mer om det här...
- Spam och "Läs min blogg"-kommentarer tas bort.
- Kommentarerna granskas innan publicering.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback