Hejdå 2014

Publicerad i Allmänt
För mig var år 2013 ett väldigt dåligt år - jag skrev inte ens någon riktig årsresumé förra året, då jag faktiskt inte hade mycket roliga saker att skriva om (skrev dock svar på frågor om det föregåender året, ni kan läsa det här). "Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Måste nog säga mer lycka. 2013 har varit ett så ledsamt år, jag har varit mycket mer ledsen än glad, vilket jag hoppas jag slipper under 2014." 
För mindre än ett år skrev jag detta som svar på vad jag ville ha under detta år och vet ni vad? Då kunde jag inte ens se framför mig vilket bra (!) år jag hade framför mig. 
 
År 2014 började med att jag och Sara fortsatte slita med vårt gymnasiearbete som vi trodde vi inte skulle hinna bli klara med. Vi hann såklart bli klara och vi hade våran bedömning först av alla. Vi blev jättenöjda med resultatet och jag tyckte faktiskt förutom att den blev snygg och allt det, att jag och Sara jobbade väldigt bra i en grupp och vi fördelade upp arbetsuppgifterna bra, vilket gjorde att det inte blev en som gjorde allt. (Tyvärr glömde jag min bok i skolan, så får nog inte tillbaka den, haha!)
 
 
En måndagsmorgon i mars satt jag, Izabella och Rode och pratade om 5 seconds of summer och One Direction som Izabella skulle iväg och titta på den 14 juni - och vet ni vad? Helt spontant, där och då, bokade jag och Rode också en varsin biljett till konserten. Nu är jag så glad över att vi gjorde det!
 
I slutet av maj kom jag hem igen efter att ha varit i Egypten i 10 dagar. Det var nog det bästa stället jag varit på när jag varit utomlands. Dock var vi där när det var presidentval, vilket jag inte tyckte var jättekul då det kändes som att jag skulle bli kidnappad och mördad vad jag än gjorde utanför hotellområdet (haha..!). Just nu känner jag mest att jag vill åka tillbaka dit och bara slappa. 
 
 
Juni var nog den bästa månaden i mitt liv hittils - så mycket hände just i juni! På måndagen den 2 juni, 4 dagar efter jag kommit hem från Egypten var det dags för teoriprovet för mitt körkort. Åkte buss in till Örebro och var så (!!!) nervös. Klarade det iallafall med 58 (tror jag) av 65 poäng. På onsdagen var det dax för balen - alla var så fina och glada. Dagen efter balen var det dax för "JB-galan" och även avslutningsmiddagen för oss och alla lärare som hölls på pitchers. På fredagen var jag, Sara, Ellen, Rode, Elina och Hannah hemma hos Sara för en mysig liten tjejkväll. 
Efter helgen kom studentveckan. Måndagen började med att jag övningskörde till körskolan kl 8 på morgonen, när jag väl kom dit fick jag repetera det sista innan det var min tur att sitta brevid en annan person som skulle bedömma min bilkörning. Jag tyckte jag gjorde allt fel och var säker på att jag inte skulle få det där rosa kortet, men jo minsann, det fick jag. Kommer ihåg att när jag kollade på mobilen påväg till stan igen hade jag fått massor med meddelanden av mina kompisar som frågade vart jag var, hade inte vågat säga till dom att jag skulle på uppkörning, haha. När jag kom till skolan var det dax för skattjakten som var så kul. Våran klass fick mest poäng och vi fick därför springa ut först av alla klasser i utspringet på studenten.
Sedan kom självaste studentdagen, som vi hade väntat på så länge. Började dagen med att göra i ordning mig, sedan åkte jag hem till Sara och hämtade upp henne för att sedan åka och ha champagnefrukost. Vi gick sedan vidare - i våra vita klänningar och studentmössan på huvudet - till slottet där det väntades fotografering och mingel innan det var dax för utspringet. Utspringet hade vi planerat så bra, men tyvärr blev det lite fail (haha) men ingen deppade väl för det? Efter utspringet spenderade vi ca 2 timmar på vårat flak. Flaket var ett av de roligaste sakerna jag varit med om och jag skulle sååå gärna vilja göra om det igen - alla som ska ta studenten i år, ni har verkligen så mycket roligt framför er! Åkte hem i några timmar för att sedan åka vidare in till Örebro igen för studentfesten. Tyckte inte det blev något jättespeciellt (tyvärr), så jag och Izabella åkte hem redan vid 00.30 ungefär. 
 
Dagen efter var det dax för dagen jag, Rode och Izabella hade väntat på sedan i mars - One Direction konserten! Vi åkte up vid 10 och spenderade halva dagen utanför Friends Arena innan själva konserten började. Vi stog ganska långt fram och det var verkligen en upplevelse att få se ett så stort band. Även om jag inte lyssnade jättemycket på dom ångrar jag verkligen inte att jag åkte upp till Stockholm för att se dom (läs mer om det här).
 
 
Sommaren bjöd väl inte direkt på något jättespännande. Jobbade absolut hela sommaren och missade många roligheter, tyvärr. Det enda jag kommer på nu som jag gjorde under sommaren var att jag var på bio med Sara, Rode, Elina och Hannah samt var till Sara och firade hennes födelsedag. Sommaren avslutades iallafall med två heldagar i Stockholm med bästa Sara. Första dagen innehöll shopping och andra dagen spenderades på Gröna Lund. (läs mer om det här..). 
 
 
Efter sommaren har det faktiskt inte hänt så jättemycket. Jobbade som sagt hela sommaren, fick därefter ledigt några veckor (läs: arbetslös) då jag filmade lite youtubevideos men som jag sedan inte fick tid att göra när jag sedan började jobba som vikarie på skolan, vilket jag tycker är tråkigt eftersom jag tycker det är så kul. Har under höstterminen jobbat minst 4 dagar i veckan och nu när det är vårtermin får vi väl se hur mycket jag får jobba. Förutom att jobbat har jag väl fyllt år, firat födelsedagar och även träffat några saknade vänner. 
 
Hoppas 2015 blir lika bra som 2014 varit - Gott Nytt år till er alla!